Aktualne vijesti

Od terasa nema nam spasa

U tišini predizborne šutnje i sjeni objavljenih rezultata, još jedna nova terasa niče umjesto parkirališnih mjesta u središtu voljenog nam Zagreba. Ovaj puta riječ je o Vranyczanyjevoj ulici koja je recentnom instalacijom višestruko izgubila, da ne pričamo svaki puta samo o automobilima i njihovim vlasnicima koje svaki zahvat ove vrste stjera sve više u kut (posebno nakon sličnih nelogičnosti na javnim površinama Gundulićeve, Mesničke, Streljačke, Tomićeve i Dežmanove), a koji osim muke po stanare i ostale građane nisu donijeli nikakvu bolju kvalitetu života nikome.

Foto: Irena jelić/egornjigrad.com

Slučaj Vranyczanyjeve ulice specifičan je jer se uz nju nalazi i Vranyczanyjeva poljana.  Ovu malu gornjogradsku oazu zelenila neki još uvijek pamte po velikom akvariju i drvenoj kućici sa sladolednim kupovima, a svi koji su u zadnjih godinu dana prošetali tuda i po diskretno postavljenim stolovima koji su nudili osvježenje iz obližnjeg kafića, ali i hladovinu tijekom sunčanih mjeseci. Gotovo savršeno uklopljeni među grmlje i drveće, nikome nisu smetali. Štoviše, bili su omiljena ‘baza’ roditeljima i djeci s obližnjeg igrališta te prije svega simpatični detalj koji oživljava umrtvljenu starogradsku atmosferu.

Što se onda dogodilo? Do nas su došle neslužbene informacije kako Grad nije dozvolio postavljanje stolova na poljanu ove sezone nego je izdao rješenje za terasu na ulici što zauzima nekoliko parkirališnih mjesta, ne pruža niti upola komfora kao prije, a o nagrđivanju prostora i njenoj lokaciji skoro pa na zavoju ne treba trošiti tipkovnicu. Pokucali smo više puta u subotu i nedjelju na vrata kafića, ali nikoga nije bilo.

Duhovi očigledno vladaju ovim gradom, jer sve nam ovo izgleda već toliko puta viđeno. Uskoro će čini se i ostati samo oni…

Imate li više informacija o ovoj temi, javite nam se na egornjigrad@gmail.com.

Autor: I.J.

Povezani članci

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button