Gorući problemi

STAVLJANJE U FUNKCIJU SPORTSKIH OBJEKATA, UREĐENJE IGRALIŠTA I PARKOVA

Na području Mjesnog odbora Gornji grad nema niti jednog jedinog sportskog objekta u funkciji, iako nam je na raspolaganju oduvijek bio teniski teren na Dubravkinom putu kao i onaj na Krešićevim livadama (Štefanovoj livadi), gdje se nalazi i nogometno igralište s cijelom infrastrukturom (dovedene su voda i struja), a na našem je području i legendarno košarkaško igralište KK Cibone. Niti jedan od ovih objekata se ne koristi, jer su potpuno devastirani, zapušten te opasni za korištenje.

PROBLEM: nemogućnost gospodarenja i korištenja javnih sportskih objekata, onemogućena besplatna rekreacija za stanovnike GČ Gornji grad-Medveščak, legendarno Cibonino igralište zjapi prazno. Uz malo ulaganja moguć je čudesni preobražaj cijelog ‘kvarta’ u najsportskiji u gradu.

RJEŠENJE: urediti hitno tenisko igralište na Dubravkinom putu, staviti novi asfalt/odgovarajuću podlogu na košarkaško igralište Cibona, izvidjeti mogućnosti revitalizacije terena na Krešićevim livadama (Štefanovoj livadi).

NAŠ PRIJEDLOG  DODATNO: postavljanje sprava za vježbanje na otvorenom na Dubravkinom putu kao nadopuna trase po kojoj trče građani (od Ilice do Cmroka), idealna lokacija na proširenju/livadi kod teniskog terena.

Foto: Irena Jelić/egornjigrad.com

POVEZANO: na području Gornjeg grada nekada su bila 2 lijepa dječja igrališta (Grič i Lotrščak). Grič je diskutabilno renoviran te su maknute ljuljačke, tobogan, vrtuljak, pješčanik… Ovaj je park bio u sjeni te je privlačio roditelje i djecu iz cijelog grada, posebno za vrijeme velikih vrućina. Na Lotrščaku je postavljen mini tobogan i 2-3 sprave u kutu, što je nedostatno, a najveći dio zelene površine dan je u najam za terasu obližnjeg kafića.

 

 

+Art park u Tomićevoj je kompletno devastiran, potrebno uređenje i čišćenje; sakupljalište narkomana, pun je razbijenih boca, smeća, čak i korištenih šprica.

+Vrazovo šetalište kod Popovog tornja, potrebno završiti; uređenje nije sprovedeno do kraja

+cijeli Gornji grad nema niti jednu kantu za smeće za pseći izmet

+Zakamardijeve stube su pune rupa i devastirane (potrebno uređenje)

+područje Cmroka potrebno je pojačano čistiti u subotu, nedjelju i ponedjeljak ujutro, zbog okupljanja na otvorenom nakon kojih ostaje hrpa prazne ambalaže i ostalog smeća.

RJEŠENJE: vratiti pravo dječje igralište na Grič ili Lotrščak, organizirati akciju čišćenja Art parka na razini Mjesnog odbora, organizirati postavljanje kanti za pseći izmet i održavanje čistoće  vikendom na mjestima okupljanja.

Naslovna fotografija: Irena Jelić/egornjigrad.com

Povezani članci

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button