Aktualne vijestiGorući problemi

Video: Na Griču voda curi, Gradu se ne žuri

Dobriša Cesarić prošlog je listopada oživio na Gornjem gradu! Od tada, naime, ‘teče i teče, teče jedan slap’ nasred Griča, a stanari se svakodnevno pitaju što Gradu znači svaka njegova kap. Očigledno ništa, jer je novonastalom neželjenom vodopadu izvorište javna ‘slavina’ iz koje su do danas iscurili hektoritli PITKE (!) vode koje, na sreću ili na žalost, nitko ne mora platiti.

Tražiti ‘više ciljeve’ poput onih ekoloških za akciju zatvaranja vode ili popravka slavine sasvim je besmisleno, budući da nitko od odgovornih (koje su zvali i kojima su pisali sugrađani pa i Mjesni odbor sve ove mjesece) nije našao shodnim poslati ovlaštenu službu da jednim potezom zategne navoj ili zamijeni ventil.

Koga onda ‘opaliti po džepu’ onako kako nama to napravi Vodovod i odvodnja kada nam pukne cijev u zidu ili popusti spoj, a mi to ustanovimo tek nakon  što nam dođe ogroman račun na kraju mjeseca? Kako iskoristiti tu najučinkovitiju motivaciju da se napravi nešto za javno dobro, kad štednja PITKE vode to nije!? Naša e-mail adresa egornjigrad@gmail.com otvorena je za sve vaše prijedloge.

Također, skrećemo pozornosti i na slučaj slavine br 2. na Griču koja isto izgleda i navodno ima istu svrhu javne česme kao i njezina sestra blizanka nekoliko metara niže. Nju i njezinu funkcionalnost imate prilike upoznati u drugom videu. Vaše komentare ponovo zaprimamo na istu e-mail adresu kako bi do kraja ostali vjerni Dobriši Cesariću. Jer, ‘Taj san u slapu da bi mogo sjati, I moja kaplja pomaže ga tkati.’

 

 

 

Autor: I.J.

Povezani članci

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button