Aktualne vijesti

Radićeva dobila ulično sklonište za mace

Gornjogradske mace više ne moraju strepiti od gladi, hladnih zima niti od kišnih dana poput današnjeg. Zahvaljujući grupi volontera, od nedavno im je na raspolaganju utočište koje se smjestilo u Radićevoj ulici, preko puta kućnog broja 48. Ovaj projekt nastao je po uzoru na slične koji već godinama postoje u nekoliko zemalja, a nakon mačjih kućica u Kožarskoj i uz Felbingerove stube, pomalo se širi na okolne ulice.

Foto: Irena Jelić/egornjigrad.com

Osim utočišta, mačke lutalice ovdje mogu pronaći hranu te se volonteri brinu i o njihovom cijepljenju, sterilizaciji i kastraciji. Za razliku od  šarenih mačjih nastambi u Kožarskoj, sklonište u Radićevoj tradicionalnijeg je izgleda, ima kosi krov te izgleda kao prava mala kuća iz bajke.

Akcija se nastavlja, a neslužbeno doznajemo da je u planu i postavljanje skloništa kod Prirodoslovnog muzeja u Demetrovoj.

Više detalja o ovoj temi, pronaći ćete u članku na portalu Telegram:  https://www.telegram.hr/zivot/divni-ljudi-iz-centra-zagreba-udruzili-su-se-i-napravili-ulicna-sklonista-za-macke-ovo-je-njihova-prica/

A znate li još detalja o sadržaju ovog teksta, pišite nam na egornjigrad@gmail.com.

 

 

Povezani članci

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button